SPAR VAND I KØKKENET

Også i køkkenet er der stadig meget at sige om vores vandforbrug. Der er smarte løsninger, der ikke kun er meget praktiske, men også sparer vand og energi. Læs videre hurtigt.

1. BRUG IKKE UNØDVENDIGT VAND

Mange mennesker lægger grøntsager i en gryde, der faktisk er alt for stor. Som et resultat bruges cirka en liter ekstra vand pr. gryde, som hældes ud efter tilberedningen. Og det samme gælder til rengøring, hvor en hel balje med vand oftest er overvurderet.

2. KØB IKKE FLASKEVAND, MEN DRIK VAND FRA HANEN

Vidste du, at det kræver op til 7 liter vand at producere en liter mineralvand*? Og der taler vi ikke engang om CO2-emissioner. Hvis du vælger vand fra vandhanen, træffer du det bedste valg for miljøet. Foretrækker du kølet vand med bobler, så er GROHE Blue Home-danskvandshanen et godt alternativ til flaskevand. Dette giver dig mulighed for at få filtreret, afkølet vand med eller uden bobler direkte fra hanen. Det betyder 61% mindre CO2 sammenlignet med flaskevand.

*Kilde: https://waterfootprint.org/en/

Oplev GROHE Blue vandhanen her

3. GENBRUG VAND

Opvarmning af vand fra hanen tager normalt et stykke tid. De fleste åbner bare for vandhanen lader en masse vand løbe ned i afløbet, mens de venter på, at det bliver varmt. I stedet kan du fylde vandkanden for at vande planterne, fylde kedlen med den, fylde en gryde, som du senere bruger til at koge kartofler osv.

Små justeringer som disse sparer dig et par liter om dagen, hvilket hurtigt kan stige til 800 liter om året! Også (meget) koldt vand er interessant at genbruge: hvis du taber isterninger, skal du ikke smide dem i vasken, men læg dem i planterne. Hver lille ting hjælper!

4. DROP ELKEDLEN ELLER GRYDEN

Vælg en kogende vandhane i stedet for en kedel. Med en kogende vandhane bruger du kun den mængde varmt vand, du har brug for, så du sparer både vand og energi. Kan du virkelig spare energi, hvis du har kogende vand hele tiden? Svaret er ja!

GROHE Red har en titankedel, der er fremragende isoleret, så der kræves minimal energi for at holde temperaturen på 100°C. Tænk bare på, hvor ofte du genstarter kedlen. Hver gang du trykker på knappen, stiger din elregning desuden også. En elkedel bruger i gennemsnit 5,2 minutter på at varme 1 liter vand til kogepunkt. En GROHE Red giver øjeblikkeligt kogende vand med det samme energiforbrug.

Og tænk ikke på sikkerheden. Sikkerheden garanteres blandt andet af en børnelås, og derudover stopper den varme stråle umiddelbart efter, at knappen er sluppet. På grund af sin rolige stråle er der ikke noget stænk.

Oplev GROHE Red kogende vandhane her

5. OPVASKEMASKINE ER MERE ØKONOMISK END OPVASK

Opvaskning i hånden er mindre bæredygtigt end at bruge en opvaskemaskine. Vælg gerne en ny opvaskemaskine, da disse ofte er mere økonomiske end de gamle. En ny opvaskemaskine bruger hundredvis af liter vand mindre om året.

Har du ikke luksus ved en opvaskemaskine? Lad ikke vandet løbe, mens du vasker op i hånden. Brug en balje til at vaske op i og et kar med rent vand til at skylle dine køkkenredskaber.