VANDSKADE ER DET STØRSTE PROBLEM I HJEMMET

Det er let at tro, at det aldrig sker for dig - men faktisk har over 50% af alle hjem oplevet en vandlækage eller haft en oversvømmelse. Og når en oversvømmelse rammer, kan konsekvenserne være ødelæggende og frustrerende.

Hvor opstår vandlækager?

Lækage af vand i hjemmet kan skyldes mange ting. For eksempel kan det skyldes et blokeret afløb i vasken eller et problem med opvaskemaskinen eller vaskemaskinen. I de kolde måneder kan frost også resultere i, at vandrør sprænger og efterfølgende giver oversvømmelse eller vandskade i hjemmet. En vandlækage behøver ikke engang at starte i hjemmet for at gøre skade - et problem med naboens tag eller en lækage i lejligheden ovenover kan oversvømme dit hjem og medfører en vandskade.

Hvad koster en vandskade?

En lækage, et blokeret afløb i en vask, et sprunget vandrør - pludselig står du med et ødelagt hjem og store udgifter til udbedring. Og for slet ikke at tale om den stress og det bøvl som en vandskade medfører. En større lækage kan ikke blot ødelægge dine møbler, men også gulv og vægge.

Jo længere tid en lækage står på, desto større bliver følgeskaderne, som du skal døje med. Du bliver sandsynligvis nødt til at leje en pumpe og en affugter for at tørre husets ramte områder fra en oversvømmelse, før du lægger nyt gulv, pudser væggene op og indretter på ny. Læg dertil risikoen for, at du bliver nødt til at blive genhuset, imens oprydningen og renoveringen står på. En vandskade kan være et stort problem - og derfor et problem, som er værd at beskytte sig selv mod.

Hvorfor skulle det ske for dig?

Det skal det måske heller ikke. Men fakta er, at hvert andet hjem har oplevet at have en vandskade tidligere. Derfor giver det rigtig god mening at forebygge lækager af vand med et smart home system, som holder dig orienteret og beskyttet mod netop dette.

NÅR VANDET ER UDE AF KONTROL, ER DIT HJEM FORSVARSLØST

En vandlækage i hjemmet kan opstå når som helst og hvor som helst.

Allerede 24 timer efter en vandskade begynder skimmelsvamp at sætte sine spor. Derfor er det vigtigt, at du reagerer øjeblikkeligt på enhver vandlækage i dit hjem.

Det kan være svært at kende konsekvenserne af en vandlækage, før det er for sent. Derfor er det en god idé at gå dine vandrør efter.

Drypperi og mindre vandlækager fra skjulte rør, et toilet eller en bruser er skyld i 28% af alle vandskader. Konsekvensen er ofte gennemvædede vægge og gulve, som over tid resulterer i omfattende vandskader.

Frostsprængte vandrør kan let forekomme i de kolde måneder. Et sprængt vandrør er den største årsag til oversvømmelse i hjemmet, og det kan hurtigt føre til store vandskader.

SKRÆMMENDE STATISTIK FOR VANDSKADER

54% af alle husstande har oplevet en vandskade relateret til hovedvandlinjen i deres hjem. (1)

65% af alle tilfælde er relateret til vandrør. (2)

En vandskade kunne have været forhindret i 93% af alle tilfælde. (3)

I Europa beløber gennemsnitsomkostningerne for reparation af vandskader sig til DKK 17.000. 28 % af husstandene opnår ingen dækning overhovedet. Og de, som gør, får kun 61 % af de samlede omkostninger dækket. (1)

I 2015 rapporterede danske forsikringsselskaber 65.000 vandskader i forbindelse med skjulte vandrør i private hjem. (4)

Efter blot 24 timer begynder skimmelsvamp at gro grundet luftfugtighed. Skimmelsvamp forårsager respiratoriske problemer, astma og allergier. (5)

41% af alle rørbrud opdages ikke øjeblikkeligt. Det medfører store mængder af vandudslip og vandspild. (2)

61% af mindre lækager eller revner på rør opdages først efter en uge eller senere. (2)

Ligger de dårlige overraskelser og venter? Vil du gerne vide mere?

Læs hele undersøgelsen om vandsikkerhed.

OBS: Kun tilgængelig på engelsk.

Læs mere

LÆS MERE

Den smarte vandalarm

Mød GROHE Sense

Den intelligente sikkerhedsvagt til dit hjem

Mød GROHE Sense Guard

Din personlige app til vandstyring

Mød GROHE Sense appen

(1) The ConsumerView, januar 2017, Quantitative Assessment Europe
(2) The ConsumerView, maj 2016, Quantitative Assessment Europe
(3) ACE-Group: http://www.businesswire.com/news/home/20110404007195/en/ACE-Private-Risk-Services-Study-Identifies-Type
(4) http://www.forsikringogpension.dk/presse/Statistik_og_Analyse/statistik/forsikring/antalskader/Sider/Antal_vandskader.aspx
(5) https://irp-cdn.multiscreensite.com/c4e267ab/files/uploaded/Rf7chFZfSe2cTKWmjbMA_WHO_Guidelines%20for%20Indoor%20Air%20Quality_Dampness%20and%20Mould_2009.pdf