SPAR VAND VED VASKEN

Der kan også spares meget ved håndvasken. Du bruger dit armatur hver dag til at børste tænder og vaske dine hænder. Spørg dig selv, om du virkelig har brug for varmt vand, eller om koldt vand er tilstrækkeligt. Brug af varmt vand tager meget energi. En liter varmt vand er 60% dyrere end en liter koldt vand.

Kilde: Bolius

1. UDSKIFT LÆKAGER OG DRYPPER HANER

Du bliver måske ikke generet af det, men en dryppende vandhane spilder op til 6 liter vand om dagen. Det er 2.190 liter om året. Derudover er det også et irriterende syn og nogle gange endda en foruroligende lyd.

Derfor skal du udskifte eller reparere din utætte vandhane hurtigst muligt. Du tjener denne investering tilbage inden for et år. Og et ekstra tip: Luk vandhanen godt hver gang.

Se vores sortiment af vandhaner

2. LUK FOR VANDHANEN MENS DU BØRSTER TÆNDER

Lader du vandhanen stå tændt, mens du børster tænder? En skam for alt det dyrebare drikkevand, der simpelthen løber væk, uden at du bruger det. Når du børster tænder i to minutter og lader hanen stå tændt, skyller du omkring to liter vand ud ad gangen. Ved at lukke vandhanen et øjeblik sparer du enorme mængder vand hvert år.

3. VÆLG ET ETGREBS-ARMATUR

Selvom dit gamle armatur endnu ikke skal udskiftes, kan det stadig betale sig at udskifte det med en mere økonomisk version. Købsbeløbet tilbagebetales ofte inden for få år!

Vi råder dig til at kigge efter et etgrebs-armatur. Med 1-grebs armaturer kan den ønskede vandtemperatur indstilles betydeligt hurtigere end med to-grebs armaturer. Dette skyldes, at koldt og varmt vand betjenes via et håndtag, hvilket resulterer i et meget mindre vandforbrug sammenlignet med togrebs-armturer, hvor koldt og varmt vand skal betjenes separat til den korrekte vandtemperatur.

I dag har du 1-grebs armaturer i alle former og størrelser. Lave og høje varianter og endda i forskellige, trendy farver. Er der noget til dig?

Se vores sortiment af etgrebs-armaturer

4. VANDBESPARENDE TILFØJELSE TIL VANDHANEN

Ved at placere en perlator eller luftblander i tuden af vandhanen, sørger du for, at der tilføres luft til vandet. Dette betyder, at der strømmer mindre vand gennem vandhanen uden at vandets styrke eller fornemmelse aftager.

5. VÆLG EN VANDHANE MED KOLD VANDSTART

I vandhaner med kold vandstart giver den midterste position af håndtaget ikke blandet vand, men kun koldt vand. På denne måde forhindres unødvendigt varmtvandsforbrug. Det blandede vand leveres kun, når du drejer håndtaget til venstre.

Hos GROHE kalder vi dette "GROHE SilkMove ES" -teknologien. Silkmove står for vores den lette betjening og ES står for Energy Saving. Vi tilbyder forskellige vandhaner med denne SilkMove ES-teknologi. Se vores sortiment, og find ud af, om der er en god variant til dig!

Se vores armaturer med SilkeMove ES-teknologi

6. VANDBESPARENDE VANDHANE

En vandbesparende vandhane har allerede en vandbesparende perlator med luftblanding, der reducerer vandforbruget automatisk. Med forskellige vandhaner i alle stil- og prissegmenter reducerer den indbyggede teknologi automatisk vandforbruget med op til 50% uden at gå på kompromis med komfort eller design.

Se vores vandbesparende vandhaner