GROHE Børnebøger

Kom med ind i vores farverige univers! Vi tager dig med dybt under havets overflade og til den brandvarme savanne. I centrum af det hele finder du vand; verdens mest værdifulde ressource. Gennem vores fortællinger med delfiner, oddere og løver vil du blandt andet lære om, hvilke konsekvenser plastik har for vores verdenshave, og hvorfor det er vigtigt at vaske hænder grundigt - uden at lade en masse vand gå til spilde. Vi må passe godt på vores vand, så der er nok til både dyr og mennesker. God læselyst.

Da løven Ali ikke ville vaske hænder

"Jeg hader at vaske hænder!", siger løven Ali. Han er træt af altid at skulle huske at vaske sine hænder. Men det kan være, at han skifter mening, når han lærer om bakterier, som er så bittesmå, at man ikke kan se dem - men alligevel godt kan være farlige.

Bogen har til formål at lære børn, hvorfor det er vigtigt at vaske hænder rigtigt, og dermed undgå de farlige bakterier som kan gøre én syg. Samtidig fokuserer bogen på, at vi sammen skal passe på vandet og ikke lade det løbe, når vi f.eks. vasker hænder.

Få bogen læst højt Læs bog

Vandet er langt væk

Odderne Ofelia og Oskar er bedste venner. De leger altid sammen nede ved vandhullet. En dag bliver de fanget i en kasse og kommer på en uventet rejse til Malawi. Da Oskar slår sig og får brug for vand er det op til Ofelia at tage på eventyr i et fremmed land, hvor rent drikkevand er svært at finde.

Bogen har til formål at lære børn, hvorfor det er vigtigt at passe på vandet, og at det ikke er alle som har nem adgang til rent drikkevand.

Læs bog

Da Gry blev syg af havet

Delfinerne Gry og Gilbert er bedste venner. De leger altid sammen. Både i skolen og når de har fri. Men pludselig en dag kommer Gry ikke i skole. Hun er blevet syg og må blive hjemme. Gilbert er ked af, at Gry er blevet syg. Derfor tager Gilbert på eventyr i det store hav for at finde nogen, der kan fortælle ham, hvorfor Gry er syg, og hvordan hun kan blive rask igen.

Bogen har til formål at lære børn, hvorfor det er vigtigt at passe på havet.

Læs bog

Leg videre med små kreative opgaver

Hjælp odderen med at finde vej til vandet. Vis løverne Ali og Line rækkefølgen på, hvordan man rigtig vasker hænder - og meget mere!

Her kan du downloade alle de kreative sider fra bøgerne som pdf og lege videre selv. God fornøjelse.

Download opgaver