SÅDAN SIKRER DU DIT HJEM MOD LÆKAGER OG VANDSKADER

Som husejer har man mange glæder, men også mange ting at skulle tage stilling til. Derfor kan det nogle gange være svært at være 100% tryg ved tanken om, at ens hjem er tilstrækkelig sikret og vedligeholdt. En vandskade som følge af en lækage i hjemmet er et problem, som 54 procent af alle husejere oplever på et tidspunkt. Og ofte kan en vandskade være en bekostelig affære.

Måske er der længere perioder, hvor du ikke er hjemme? Måske er du ofte ude at rejse? Eller måske vil du bare gerne sikre dit hus ekstra godt, så du kan sove trygt om natten? Uanset hvad din grund er, får du her en guide til, hvordan du sikrer dit hus mod lækager og vandskader.

Luk for vandet. Eliminér risikoen for en vandskade, før den overhovedet opstår. Før du forlader dit hjem, for eksempel før rejse eller en weekend væk, er det en god idé at lukke for husets vandforsyning via stophanen eller stopventilen. Stopventilen er ofte placeret under vasken i badeværelset. Har du en vandmåler placeret indenfor, finder du den på det tilkoblede rør.

Efterlad et nøglesæt hos naboen. Opstår en lækage, imens du ikke er hjemme, er det vigtigt, at du handler hurtigt for at undgå en vandskade. Ved at give din nabo adgang til dit hus, kan du få vedkommende til at lukke for vandet og dermed minimere risikoen for en vandskade betydeligt.

Benyt aldrig apparater og maskiner, som bruger vand, når du ikke er hjemme. Vi har ofte travlt, og det kan derfor være fristende at lade opvaskemaskinen eller vaskemaskinen køre, imens vi løber andre ærinder uden for hjemmet. Men ved at minimere brugen af disse apparater til tidspunkter, hvor du er hjemme, kan du identificere og handle på lækager øjeblikkeligt.

Overvej at investere i et vandsikkerhedssystem. For at opnå fuld sikring af dit hjem mod lækager og vandskader kan du med fordel købe et intelligent vandsikkerhedssystem. Et system som GROHE Sense og GROHE Sense Guard kan spore rørlækager meget tidligere end det blotte øje og alarmere dig via din smartphone. Fra din smartphone kan du også lukke for vandforsyningen i dit hjem, uanset hvor i verden, du befinder dig, og dermed stoppe lækager og en potentiel vandskade øjeblikkeligt.

Læs mere om GROHE Sense vandsikkerhedssystem