FÆLLES INDSATS I KAMPEN FOR PLASTFRIT VAND

“Hvert år ender 8 millioner tons plastik i verdenshavene.”* “Alene siden 1980 er plastikforurening i verdenshavene tidoblet.”** Fakta som disse gør det umiskendeligt klart: Vores verdenshave drukner i plastikaffald.

Vand er essensen af vores forretning, og derfor er det en selvfølge for GROHE, at vi skal passe på hver eneste dråbe af denne dyrebare ressource. Derfor forpligter vi os til at sørge for rent vand i verdenen.

Udover vores vandbesparende teknologier har vi også valgt, som en del af vores bæredygtighedstiltag, at lægge fokus på fire initiativer, der alle er med til at bekæmpe det globale plastaffaldsproblem.

* Kilde: https://www.unep.org/interactive/beat-plastic-pollution/
** Kilde: http://www3.weforum.org/docs/WEF_Global_Risk_Report_2020.pdf (side 46)

Plastikfri emballage

I 2018 lancerede vi ”Less Plastic”-initiativet, der har til formål at fjerne al plast fra vores produktemballage og erstatte det med mere bæredygtige alternativer inden udgangen af 2021. Indtil nu har dette resulteret i besparelser på omkring 32 millioner plastenheder.

Bæredygtigt vandforbrug ved et simpelt tryk på en knap

GROHE Blue giver afkølet, filtreret vand med eller uden brus direkte fra køkkenhanen - med den lækreste, rene smag samtidig med, at der værnes om jordens ressourcer. Køber man sit vand på flaske, bruges der nemlig op 7 liter vand, hver gang der produceres en enkelt liter vand på flaske*. Så ved at installere en GROHE Blue i ens hjem eller på kontoret skåner man miljøet for unødig brug af plastik og vand.

*“The real water consumption behind drinking water: The case of Italy”, Journal of Environmental Management 92 (2011)