Integration af GROHE i Berlin og Potsdams arkitektoniske mesterværker

Museum Barberini: Den kongelige vandhane

Selvom mange af Potsdams barok- og rokokobygninger blev ødelagte under og efter anden verdenskrig, har byen altid været nostalgisk anlagt omkring de gamle bygningsværker. En af disse bygninger er Barberini-paladset, som blev bygget på bredden af Havel-floden i 1772. I 2017 genåbnede bygningen som kunstmuseum. Arkitekten, som fik tildelt opgaven at renovere bygningen, var Thomas Albrecht, en partner hos Hilmer Sattler Ahlers Albrecht. Hans ansvar bestod dog i mere end bygningens ydre mure. Da de overdådige badeværelser skulle opdateres til det 21. århundredes kongefamilie og kunstentusiaster, valgte Albrecht GROHE-armaturteknologi.

„Rekonstrueringen af Barberini-paladset komplementerer de andre bygninger på det gamle torv,” forklarer han. ”Det renoverede Potsdamer Stadtsschloss, den renoverede Skt. Nikolajkirke, det gamle rådhus samt obeliskerne. Nu er det igen muligt at opleve den fascinerende dynamik på torvet.”

Håndvaskene på Barberini-museet er udstyret med de elektroniske GROHE Euroeco Cosmopolitan E-vandhaner. Denne GROHE-teknologi leverer koldt eller for-blandet vand baseret på brugerens ønskede temperatur. Ved at bruge en infrarød sensor styres vandgennemstrømningen kontaktløst, og denne stopper automatisk igen efter en forudindstillet løbetid. Dette system eliminerer næsten helt overførslen af bakterier mellem brugere og reducerer også det potentielle vandspild. Ved at anvende nutidige løsninger som svar på gamle udfordringer har Albrecht hævet standarden, når det kommer til håndvaske på museer.

BYNATIONEN: NYE STANDARDER

Ideen om at udstille gadekunst i et museum lyder måske som et paradoks. Uanset hvad, var det en udfordring som de innovative arkitekter hos GRAFT modtog med åbne arme. GRAFT konverterede frontfacaden på en femetagers Gründerzeit-bygning beliggende på Bülowstraße i Berlins Schöneberg-område til en ny modulær facade, som er delvist udskiftelig. Dermed kan nye værker let tilføjes til museets kollektion. Et dedikeret bevis på den alsidighed og naturlige midlertidighed som hersker i gadekunsten generelt. Den ukonventionelle institution har gjort en hæderlig indsats for at blive accepteret af det bredere bykunstfællesskab. Inden for murene kan hele vægpladsen aktiveres enten ved at hænge kanvasser eller ved at bruge selve væggen. De besøgende kan også opleve forskellige perspektiver på kunstværkerne i udstillingsområdet med to planer ved at gøre brug af en hævet trappe.

Det nutidige design af Urban Nation Museum rækker også ind i badeværelserne hvor håndvaskene er udstyret med berøringsfrie, hygiejniske GROHE Essence E-armaturer. GROHE StarLight-teknologien sikrer, at armaturernes kromoverflader er særligt resistente over for slitage. GRAFT har skabt en fremadskuende blanding af smart street style og banebrydende teknologi.

STAATSOPER UNDER DEN LINDEN: DEN NÆSTE GENERATION AF HÅNDVASKE TIL OPERAEN

Det berømte opera i Berlin Staatsoper Unter den Linden har været under en omfattende renovation siden 2009. Sammen med den tilhørende direktørbygning og øvelseshal er arbejdet for at genoplive operahuset ledet af det velansete arkitektfirma HG Merz.

„Staatsoperen er en af de mest velkendte eksempler på arkitektur fra genopbygningen af DDR. Den er et vigtigt vidne om den tyske efterkrigstids historie", forklarer Merz.

Daniel Barenboim, musikdirektøren på Staatsoperen, havde dog et mere performance-relateret mål: at forbedre auditoriets akustik. Ved at hæve loftet og gennem tilføjelse af et rumklangsgalleri, er genklangstiden øget fra 1,1 til 1,6 sekunder. Moderniseringen af Staatsoper Unter den Linden er en hårfin proces bestående af både fysiske og soniske forbedringer, men ændringerne på bygningen stopper ikke dér.

Kunstnernes omklædningsrum er udstyret med Tempesta-håndbrusere og Grohtherm 2000-termostater. Inde i de besøgendes faciliteter gør det opaddrejede håndtag på Euroeco Special-armaturerne hanerne lette at bruge. Slidstærke og klassiske GROHE Eurostyle- og Europlus-armaturer er modstandsdytige over for hverdagsbruget i øvelseslokalerne og ved sceneområdet. Med GROHE-teknologi og en smart renovering er denne parring en, der laver ekko gennem tiden. En perfekt sammensætning til brug for verdens mest berømte musikere.

Photograf: HELGE MUNDT/TOBIAS HEIN/MARCUS EBENER

En ren, stilfuld GROHE Essence E-vandhane er tydeligt sammenstillet med en væg med tags, skriblerier og graffiti.

Arkitektfirmaet HG Merz begyndte at udføre renovationer på Staatsoper Unter den Linden i 2009.