GROHE er blevet nomineret til både den tyske bæredygtighedspris og CSR-prisen af den tyske forbundsregering

• Sanitetsproducenten GROHE er blandt Tysklands mest bæredygtige virksomhed
Tredje placering i top tre i træk
• Engagement og lederskab i bæredygtighed anerkendes

GROHE's hollistiske engagement til en 360-graders bæredygtighed betaler sig. Den kompromisløse integrerede tilgang som inkluderer ressource-, miljøbeskyttelse og CSR imponerede dommerene der skulle beslutte hvilken virksomhed der skulle modtage den tyske bæredygtighedspris 2016 og i 2017. Verdens ledende armaturproducent har scoret en top placering for tredje gang i træk, hvilket gør GROHE til én af de mest bæredygtige virksomheder i Tyskland. GROHE var iblandt top tre i den samme kategori i 2015.
“Vi er stolte af at modtage netop denne pris”, sagde Michael Rauterkus, CEO GROHE. “Den viser at vores store passion, og vores engagement bliver værdsat af andre end os selv. Ved at give denne pris til GROHE erkender juryen vores medarbejderes hårde arbejde og vilje til at gøre det ekstra for at imødekomme vores høje krav om bæredygtighed."

Hos GROHE arbejder vi konstant på at forbedre bæredygtighed gennem nye produktløsninger og procesoptimeringer. Juryen baserede blandt andet afgørelsen på vores fremragende ledelse af bæredygtighed som beskytter jordens kostbare ressourcer, demografiske ændringer og social ansvarlighed. Kraftvarmeværkerne der er blevet etableret i forbindelse med fabrikkerne i Hemer og Lahr, samt genbrugen af affald som ligger på en ratio på næsten 99% er bare to eksempler på de investeringer, og den ekspertise GROHE præsterer når det gælder 360-graders bæredygtighed.

Blandt de vigtigste innovationer i år findes GROHE Blue Home vandsystemet som kan installeres i ethvert køkken. GROHE Blue Home transformerer dit vandhanevand ved at filtrere og afkøle det. Du kan tilmed tilføre lidt eller meget brus hvis du ønsker det. CO2-aftrykket bliver reduceret med over 60% ved brugen af dette system fremfor at købe vand på flaske. En anden milepæl indenfor den bæredygtige udvikling omfatter en ny måde at legere messing på hvor den indeholder 35% mindre bly end konventionelle legeringer, samt GROHE SilkMove ES teknologien, der sikrer, at kun koldt vand dispenseres så længe håndtaget på armaturet forbliver i standard midterposition. Det reducerede forbrug af varmt vand hjælper brugeren med at spare både energi og CO2-udledning.

Den tyske Sustainability Award Foundation er godkendt af den tyske forbundsregering, paraplyorganisationer for lokale regeringer, forbund fra erhvervslivet, civile samfundsorganisationer og forskningsinstitutioner. Det er en pris som er blevet givet til virkomheder der fungerer som rollemodeller årligt siden 2008.

Tysklands grønneste gala

Prisuddelingen ved German Sustainability Award som blev afholdt på Maritim Hotel i Düsseldorf den 25. november, blev overværet af 1.200 inviterede gæster. Heriblandt virksomheds-, regerings- og politiske repræsentanter ligesom repræsentanter fra forskningssektoren og samfundet deltog. Der hersker ingen tvivl om at begivenheden blev planlagt og organiseret med fokus på bæredygtighed ned til sidste detajle. Værten for galaen var idemanden bag prisuddelingen, videnskabs-TV-journalisten Stefan Schulze-Hausmann, og priserne blev præsenteret af prominente personer som Malu Dreyer, præsidenten for det tyske Forbundsregering, Den føderale miljøminister Dr. Barbara Hendricks, og andre højtstående profiler.
Dr. Gerd Müller, Den føderale minister for økonomisk samarbejde og udvikling, var protektor for dette års begivenhed.

At være en ansvarsbevidst rolemodel
“Vi i GROHE tror på, at vand er hjertet i alt hvad vi gør og bæredygtighed definerer vores mission”, siger GROHE AG CEO Michael Rauterkus og tilføjer, “Vi vil kun acceptere de bedste udfald – både i forhold til vores produkter og forretninger, og med respekt for vores bæredygtige engagement. Derfor vi sigter efter at blive Tysklands mest bæredygtige virksomhed i år og at være den globale sanitetbranches mest bæredygtige virksomhed i 2020. At blive nomineret til CSR-prisen af Tysklands Føderale Regering understreger ligeledes berettigelsen af vores bæredygtighedsstrategi. Vores ambition er at omdanne bæredygtige tiltag til økonomisk succes samtidig med at vi viser ansvar og respekt for mennesker og miljøet. Derved sikrer vi fremtiden for den næste generation. Ved at gøre dette, vil vi samtidigt gerne inspirere andre virksomheder til at udvikle sig gennem bæredygtige tiltag.”

Omfattende ledelsessystem for bæredygtighed

GROHE har skabt et omfattende ledelsessystem for bæredygtighed. Det omfatter et bæredygtighedsråd, der understøtter virksomhedens bestyrelse i forhold til alle bæredygtighedsrelaterede emner, de handlingsområder der blev defineret i 2000, de respektive strategiske målsætninger samt GROHE Corporate EHS & Sustainability Management-gruppe som koordinerer og overvåger implementeringen af de strategiske og operationelle målsætninger. GROHE sikrer endvidere bæredygtigheden gennem hele produktets livscyklus. Produkterne hjælper forbrugerne med at kontrollere deres ressourceforbrug uden at gå på kompromis med bekvemmelighed og komfort.
Det sidste er muligt på grund af de innovative teknologier såsom den indbyggede GROHE EcoJoy® teknologi som reducerer vandforbruget med op til 50%.

Bæredygtigt og bekvemt: nyt drikkevandssystem fra GROHE

Blandt de nye produkter, der er blevet tilføjet til sortimentet i år, er GROHE Blue® Home. Dette system, der er designet til at passe ind i stort set alle køkkener, leverer filtreret og perfekt afkølet vand direkte fra det stilfulde køkkenarmatur, og giver mulighed for at vælge imellem ingen, lidt eller meget brus. Ved at skifte til dette system kan en typisk husstand mindske deres CO2-udledning med mere end 60% sammenlignet med køb af flaskevand.