Find Showrooms & Installatører
Showrooms
  • Showrooms
  • Installatør
  • Byggemarkeder
  • Webshop

Min notesblok

Du har ikke valgt nogen produkter

Når du har tilføjet dine produkter til din notesblok kan du downloade listen her.

0 Produkter
Download som PDF
Slet alle

Produkterne er allerede lagret på din notesblok

3 TIPS TIL AT SIKRE ET SUNDT INDEKLIMA

Er du opmærksom på dit indeklima? Læs med og bliv skarp på hvordan du sikrer et sundt indeklima i dit hjem og undgå konsekvenser for helbredet.

Det er vinter, det er koldt udenfor og vi opholder os 80-90% af tiden indenfor. Derfor er det især vigtigt, at vi sikrer et godt indeklima her i vinterperioden og undgår at indeklimaet påvirker vores sundhed negativt.

Indeklimaet kan påvirke vores sundhed på forskellige måder. Alle mennesker er forskellige og reagerer derfor selvfølgelig også forskelligt på påvirkningerne fra indeklimaet. Alt fra irriterede slimhinder til hovedpine og kvalme kan opstå grundet dårligt indeklima. Et godt indeklima kan sikres ved et varmt, tørt og rent hjem, der er bidrager positivt til den daglige trivsel.

Faktisk løber den totale sygdomsbyrde i Danmark, grundet indeklimaforureninger, op i et årligt tab på 22.000 sunde leveår ifølge beregninger fra en Europæisk ekspertgruppe. I disse beregninger indgår ikke tobaksforurening. Dette tal understrejer vigtigheden i et sundt indeklima, så følg de tre nedenstående råd og undgå at blive en del af statistikken. Der er mange ting man nemt selv kan gøre, for at få et bedre indeklima, og meget handler om vaner.

1) Hold samme temperatur i alle rum

Alle rum skal være varmet op til at være mellem 20-22 grader. Det kan måske for nogen virke lidt dumt, at alle rum skal opvarmes til samme temperatur, når man ikke bruger dem alle lige meget eller f.eks. gerne vil have et køligt soveværelse. Men for at sikre at luftfugtigheden holdes nede, skal temperaturen være jævn i hele hjemmet.

2) Luft ud 2 x 10 minutter om dagen

Luft grundigt ud to gange om dagen. Og nej, det er ikke nok bare at åbne vinduet også forvente, det er nok. Der skal være gennemtræk, så alle hjemmets rum sikres udluftning. Under madlavning eller efter et bad er det ekstra vigtigt, at få luftet ud for at undgå skadelige partikler eller fugt bliver hængende. Faktisk afgiver en familie på fire i gennemsnit omkring 10 liter vand til hjemmet om dagen. Det sværeste ved at følge det her råd, er at få det gjort, for mange ved det godt, men husker det ikke. Så husk det nu!

3) Tør ikke dit vasketøj indenfor

Det giver en alt for høj luftfugtighed, når fugten fra vasketøjet fordamper. Hvis du absolut skal tørre vasketøjet indenfor, og ikke har en tørretumbler, så gør det på dit badeværelse, hvor der er udsugning, så fugten ikke bliver hængende. Fugten er indeklimaets værste fjende. Fugten fra vasketøj kan nemlig i værste tilfælde resultere i skimmelsvamp, fordi fugten ikke kan komme væk og derfor trænger ind i vægge, paneler, gulvtæpper.

Få et bedre overblik med GROHE Sense

Det kan være svært at vide præcist, hvornår luftfugtighed og temperatur ligger indenfor de rigtige intervaller. For at være sikker på intervallerne holder sig indenfor de anbefalede, for at sikre bedst muligt indeklima, kan GROHE Sense give dig en hjælpende hånd.

GROHE Sense informerer dig via din smartphone, hvis lufttemperatur eller luftfugtighed har været uden for dit forudindstillede interval i mere end tre timer. På den måde sikrer du at risikoen for, at der f.eks. opstår skimmelsvamp mindskes markant og i stedet tages i opløbet – når du først kan se skimmelsvamp, er det for sent.

Det er også vigtigt, at være opmærksom på om luftfugtigheden er for lav, da det kan resultere i irriterede bihuler, kløende øjne, tør hud, og øget risiko for forkølelse. GROHE Sense reagerer nemlig også, hvis fugtighedsniveauet er for lavt.

GROHE Sense er koblet til netværket via WLAN, og derfor modtager du en pushbesked på din smartphone, hver gang din GROHE Sense registrerer uregelmæssigheder.

GROHE SENSE PRODUKTER

GROHE Sense Smart vandsensor
GROHE Sense Kit Elektronisk vandafbryder og sikkerhedssystem + 3 stk. vandsensorer
GROHE Sense Forlængersæt
GROHE Sense Forlængersæt