Vand med bobler til vinen
Perlende vand har den fordel at det renser og frisker munden op. Derfor vil mange foretrække brusvand som vinledsager. Du skal dog være opmærksom på, at bruset af CO2 -bobler transporterer alkoholen hurtigere i blodbanerne og frem til mavesækken. På tom mave vil alkoholens rus derved opleves som forstærket i lighed med indtagelse af mousserende vin og øl.
Vandets saltindhold
Ikke alt vand smager ens, og der kan være regionale forskelle i salte- og mineralindhold. Drikker man flaskevand til vinen, kan der være stor forskel på smagen af salte og mineraler. Det kan have en forstyrrende påvirkning på vinens smag. En blød vand med få eller ingen bobler vil give den mindste påvirkning af vinens smag og være det bedste all-round råd når vand skal ledsage vin.
Vandets surhedsgrad
Vandets surhedsgrad påvirker også smagsoplevelsen. Vand med højere surhedsgrad vil have et let syrebid i munden mens let basisk vand med et højere pH, opleves blødere og mere sødmefuld. Det er ofte en temperamentssag hvilken type brus man ønsker til sin mad. Vine med høj fylde og alkoholstyrke matcher bedre vand med kraftig brus og højt mineral indhold, mens syrefattige vine har det bedst med blød vand.